Hoffmann Green Cement Technologies har fått ett tekniskt godkännande från franska CSTB. Godkännandet gäller för användning i ytfundament och bekräftar att H-UKR-cementet kan ersätta traditionellt cement utan att kompromissa med hållbarhet och prestanda.
Sedan 2021 har H-UKR testats och utvärderats genom flera projekt och visar nu upp imponerande resultat. Produkten är resultatet av sju års forskning och omfattande investeringar, och med dess nollprocent klinkerinnehåll innebär den en betydligt lägre koldioxidpåverkan jämfört med konventionella cementtyper.
I stället för klinker använder H-UKR en sammansättning av industriella biprodukter såsom alkaliaktiverad slagg och kemiska bindemedel, vilket möjliggör en kall tillverkningsprocess med avsevärt minskad energiförbrukning.
-Det här tekniska erkännandet är en världspremiär och ett bevis på vårt arbete för att omdefiniera en industri som varit oförändrad i över två sekel. Vi kan nu erbjuda byggsektorn ett alternativ som möter dagens klimat- och industrikrav, säger David Hoffmann, Hoffmann Greens grundare.
Det tekniska godkännandet innebär en strategisk möjlighet för Hoffmann Green att expandera användningen av sitt cement. Produkten svarar även upp mot de skärpta miljöreglerna, som Frankrikes RE 2020.
Hoffmann Green Cement driver i dagsläget två produktionsanläggningar i Frankrike, inklusive vad de hävdar är världens första vertikala cementfabrik, och planerar ytterligare expansioner med målet att nå en årlig produktionskapacitet på en miljon ton. Företaget har också licensavtal för marknader i Storbritannien, Irland, Saudiarabien och USA.
Nio av de största aktörerna inom samhällsbyggnadssektorn, däribland Sveriges Allmännytta, Byggföretagen och Fastighetsägarna, har enats om en gemensam struktur för digital informationsdelning. Med i samarbetet är även Svensk Betong. Genom att införa standardiserade datalexikon och datamallar hoppas man öka effektiviteten och förbättra samarbetet i byggprocessen.
Behaviour Design Group revolutionerar säkerhetsarbetet på svenska arbetsplatser. Genom att identifiera och förstärka positiva beteenden bidrar de till en mer hållbar säkerhetskultur inom bygg- och industrisektorn.
Den organiserade brottsligheten skapar allt större problem för svenska företag, och byggbranschen är en av de mest utsatta sektorerna. Enligt rapporten Brott mot företag 2025 kostade brottslighet näringslivet 118 miljarder kronor under 2024 – en ökning med 15 miljarder på två år.