–Medlemskap i SBMI ska vara ett signum för kvalitet, regelefterlevnad och ett professionellt agerande. Uppförandekoden är en utgångspunkt för den gemensamma plattformen som branschföreningen innebär, säger Lisa Sennström, hållbarhetschef på SBMI.
Utgångspunkter för koden har varit Agenda 2030, FN:s Global Compact, FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter samt OECD:s vägledning om tillbörlig aktsamhet.
Uppförandekoden har tagits fram i en arbetsgrupp inom SBMI och alla medlemmar har fått lämna inspel innan den klubbades igenom på årsstämman. Med uppförandekoden får SBMIs medlemmar en kvalitetsstämpel som visar att företaget är seriöst och arbetar för en sund bransch.
– Uppförandekoden gäller utan undantag för alla medlemsföretag i SBMI. Alla medlemmar har ett ansvar att se till att uppförandekoden efterlevs. Att bidra till samhällsnytta och vårda förtroendet för branschen är en viktig utgångspunkt för vårt gemensamma arbete, säger Lisa Sennström.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.