C3C Engineering skriver avtal om sina legoblock.
C3C Engineering säljer och producerar legoblock av restbetong, Ett utmärkt område för deras produkt är att skydda en viss plats eller en viss byggnad mot bränder, terror, översvämningar eller att farliga ämnen rinner ner i vattendrag.
Nu lanserar man tjänsten C3C Beredskap där kommuner och andra kan abonnera på en lösning som skyddar människor, miljö och samhällsfunktioner, mot bland annat höga vattenflöden.
– Myndigheter och företag jobbar idag aktivt med att förebygga och hantera kriser och olyckor. Men att ha permanenta skydd på alla de platser där en olycka kan ske är en omöjlighet. Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle där samhällsaktörer snabbt kan agera när och där det behövs – det är vår utgångspunkt för C3C Beredskap, säger Marcus Richardson, CEO på C3C Engineering.
Med den nya tjänsten, C3C Beredskap kan man istället för att köpa in utrustningen, abonnera på den. När en plats behöver skyddas aktiverar kunden tjänsten via en dygnetrunt-jour. C3C kommer då snabbt till den aktuella platsen för att montera och bygga upp skyddsutrustningen.
-Vi har hjälpt kommuner tidigare utan avtal, till exempel när Lagan svämmade över, men ska vi kunna bygga upp något större måste vi ha avtal, säger Marcus Richardson.
Med ett avtal kan C3C Engineering vara igång inom sex månader med ett lager av block och avtal med åkerier.
–Kommunen betalar en månadsavgift, vi har avtal med 130 producenter så vi kan vara snabbt på plats. Vi kommer även ha en beredskapscontainer med saneringsmedel och lättare skydd, så det blir inte bara betongblock, säger Marcus Richardson.
Hos 3C3 Engineering kommer Glenn Braun vara affärsansvarig.
– Vi kommer tillsammans med kunden skräddarsyr ett avtal, som svarar upp mot de behov som kan dyka upp. När faran är över hämtar C3C all utrustning och kunden slipper förvara den hos sig, säger Glenn Braun.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.