Första spadtaget för Partille simhall. Foto: Patrik Gunnar Helin.
Nu startar byggnationen av det nya simhallskvarteret i Partille. Första spadtaget, eller ”simtaget” som man valt att kalla det, togs på måndagen och markerar officiellt starten för Partille Ports nya kvarter.
I stället för den traditionella spaden i marken tömdes hinkar fyllda med vatten och badankor i en pool. Hinkarna representerade Peab, Partillebo, Partille kommun och den bostadsrättsförening som ska byggas. På plats fanns Peabs vd och koncernchef Jesper Göransson:
– Det känns väldigt bra att stå här idag och jag ser fram emot att följa projektet, när vi nu fortsätter att utveckla Partille Port. På Peab har vi lång erfarenhet av att bygga både badhus och bostadskvarter och vi vet att projekt som detta skapar stor samhällsnytta, sa Jesper Göransson.
I det nya simhallskvarteret ingår en unik kombination av simhall, bostäder, verksamhetslokaler och parkeringshus.
– Simhallskvarteret kommer att bli en central plats i Partille där vi kombinerar moderna bostäder med en efterlängtad simhall. Vi ser fram emot att bidra till kommunens fortsatta utveckling och erbjuda något unikt för våra invånare, sa Mats Nilsson, vd på Partillebo.
Den nya simhallen kommer att erbjuda Partilleborna en modern anläggning för såväl simundervisning som motion och rekreation. Simhallen stärker Partilles position som en av Sveriges främsta idrottskommuner genom att ge goda möjligheter för föreningslivet. Den centrala placeringen, precis intill Partille arena, bidrar till mer liv och rörelse i Partille centrum och skapar en naturlig knutpunkt för både invånare och besökare. Arbetet på plats startade under sommaren 2024 och projektet beräknas vara klart under 2028.
Master Builders Solutions utökar sitt produktsortiment för betong- och tunnelindustrin till att även omfatta stålfibrer. Samtidigt anställs Per-Anders Johansson, tidigare Bekaert.
Den 1 juli tillträder Ryan Chandley som ny vd för Thomas Concrete Groups dotterbolag i USA. Totalt har företaget 85 betongfabriker i landet och dotterbolaget står för cirka 65 procent av koncernens totala omsättning.
Genom återbruk, klimatsmarta material och digital innovation har Grev Tureplan förvandlats till en förebild i hållbart byggande – och belönats med titeln Årets Bygge 2025.