Nackademin erbjuder kostnadsfria utbildningar.
Myndigheten för Yrkeshögskolan har meddelat vilka YH-kurser som får starta hösten 2023. Nackademin kan nu öppna upp för anmälan till 13 relevanta utbildningar för yrkesverksamma inom framförallt IT och Samhällsbyggnadssektorn.
De nya YH-kurserna är framtagna för att möta de specifika behoven inom bland annat byggbranschen där behovet av kompetensutveckling ökar. Utbildningarna fokuserar på områden där det idag råder en stor kompetensbrist och där yrkesverksamma på kort tid kan uppgradera sin kompetens för att kunna hinna med i den snabba förändring som nu sker på arbetsmarknaden.
– Det är helt fantastiskt att vi i Sverige har möjlighet att gå kurser på den här nivån helt kostnadsfritt och vi räknar med att företagsledare och chefer uppmuntrar och skapar förutsättningar för sina medarbetare att anmäla sig. Vi förstår vikten av att ha rätt kompetens inom ett företag och hoppas att dessa nya kurser kommer att bidra till att göra stor skillnad i branscherna, säger Astrid Westfeldt Corneman, vd på Nackademin.
En av de största utmaningarna är att säkerställa Sveriges kompetensförsörjning för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Nackademin vill spela en viktig roll i processen genom att erbjuda utbildningar som riktar sig till yrkesverksamma inom olika branscher.
Byggbranschen står inför stora förändringar med allt högre krav på miljöcertifieringar för att få ner miljöpåverkan. För att framtidssäkra branschen startar Nackademin kurserna Klimatdeklarationer, Cirkulärt byggande och återbruk samt Energioptimering med förnybara källor för fastigheter och infrastruktur.
– YH-kurser erbjuder en direkt koppling till arbetslivet och ger yrkesverksamma möjlighet att utveckla yrkesspecifika färdigheter, säger Mette Svensson, Affärsutvecklare på FöretagsNackademin.
Nackademins nya kurser är nu öppna för ansökningar, läs mer via länken nedan:
https://nackademin.se/kursutbud/?utm_source=mynewsdesk&utm_medium=organsiskt&utm_campaign=yh-kurs23
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.