Fångad koldioxid får investerare att satsa
, som sen kan användas i betong. Är det en utopi? Processen finns redan i nature där koldioxid mineraliseras och blir till sten. Nu har 20 års forskning gett resultat och man har hittat ett sätt att göra den processen mycket snabbare än naturen. Genom att kombinera fångad koldioxid med mineraler får man fram ett material som kan användas i betongtillverkning.
Nu har ett företag startats med namnet Paebbl och redan har men fått in 80 miljoner kronor i kapital.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.