“Ett vattenfall under betonggolvet!”
Tänk att ha det så här på jobbet! Jo, det är ett vattenfall under betonggolvet. Året var 2006 och jag och Roger Andersson var på ett av våra tidigaste uppdrag för Tidskriften Betong. Roger som skribent och jag som fotograf.
Platsen var i den äldsta delen av Mölndal, i Kvarnbyn. Längst upp ovanför det forsande vattenfallet från Mölndalsån låg ett av de häftigaste kontor och utställningslokaler som jag har besökt. Mycket yta, mycket betong, fönster runt om åt tre olika håll, och det fräckaste av allt, tjocka, runda glas i golvet. Därunder forsade Mölndalsån. Jag undrar hur det ser ut i dag, 15 år senare.
Mannen på bilden heter Jens Thoms Ivarsson, då konstnär i betong. Jag tog hjälp av Roger att få fram namnet, först försökte jag att göra ”omvänt bildsök”. Alltså ladda upp min bild för att se om den eller liknande person dyker upp, men icke. Klicka för att se något av det han gjort!
Bra tips för övrigt, via Google, sök på ”omvänt bildsök” om du till exempel vill se om någon olovligen har använt din bild.
Nästa vecka kommer en ny bild ur arkivet av mina tidigare foton av betong.
Kamera: Nikon D70
Objektiv: 28 – 80 mm (28mm här)
Inställningar: ISO 400
Bländare: 5,6
Tid: 1/15
Vi ses nästa vecka!
I love betong – Boel
Industrihampa ger byggbranschen positiv klimatskjuts. Snart pumpas koldioxidbindande byggisolering ut från det snabbväxande bolaget Ekolution i Staffanstorp.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.