Dagarna hade ett gediget program och en minimässa med 60 utställare.
Ytskyddsdagarna är evenemanget som med knallgrönt fokus gick av stapeln i Eriksbergshallen Göteborg 26-27 april i år. Med agendor om betong, broar, rostskydd, metall, trä, vattenverk/avloppsreningsverk med mera. Det handlar om så viktiga saker som renovering, ytskydd och förstärkning av konstruktioner i betong, metall och trä. Allt för ökad teknisk hållbarhet, bättre kapitalvård och mindre miljöpåverkan! Dagarna hade ett gediget program och en minimässa med 60 utställare.
Ytskyddsdagarna arrangeras sedan 2011 av Ytskyddsakademien i samarbete med en rad andra organisationer och anses vara Nordens största och bästa mötesplats för kunskapsspridning och nätverkaden kring just detta. Jag har varit med på samtliga, så det vill jag gärna intyga.
Inte nog med att det är superintressant, nyttigt och spännande. Det är dessutom vansinnigt trevligt! I år lyftes miljö och hållbarhet fram som ett tema liksom möjliga miljövinster genom renovering i stället för nyproduktion. Intressanta inlägg om till exempel kristallisering, polyurea, hårdbetong, renovering av svåra fogar, brandskydd av betong, beläggningssystem på P-däck, med mera ingick. På broagendan fanns både Högakustenbron och Guldbron med i programmet.
Med detta lilla blogginlägg vill jag därför redan nu slå ett slag för nästa Ytskyddsdagar 31 januari-1 februari 2023. Samma ställe och plats, med ännu fler deltagare och utställare.
Master Builders Solutions utökar sitt produktsortiment för betong- och tunnelindustrin till att även omfatta stålfibrer. Samtidigt anställs Per-Anders Johansson, tidigare Bekaert.
Den 1 juli tillträder Ryan Chandley som ny vd för Thomas Concrete Groups dotterbolag i USA. Totalt har företaget 85 betongfabriker i landet och dotterbolaget står för cirka 65 procent av koncernens totala omsättning.
Genom återbruk, klimatsmarta material och digital innovation har Grev Tureplan förvandlats till en förebild i hållbart byggande – och belönats med titeln Årets Bygge 2025.