Nu expanderar Thomas Concrete Group inom Europas största ekonomi. Koncernens tyska verksamhet Thomas Betong GmbH har förvärvat ett 40 år gammalt och medelstort företag i Rheinland-Pfalz, vilket innebär representation i sex av landets 16 förbundsrepubliker.
– Med tanke på att vår bransch står inför stora förändringar, i kombination med att vi ägs av ett svenskt familjeföretag, ser jag enorma möjligheter till fortsatt expansion på den tyska marknaden, säger Rainer Brings, vd på Thomas Beton GmbH.
Det är på den tyska marknaden som Thomas Concrete Group har störst potential att växa.
Produktionen av närmare 1 miljon kubikmeter betong om året innebär endast 2 procent av den totala marknaden. Än så länge är verksamheten koncentrerad till norra Tyskland i förbundsrepublikerna: Schleswig-Holstein, Hamburg, Bremen, Niedersachsen och Mecklenburg-Vorpommern och Rheinland-Pfalz.
– Med tanke på att vi idag bara finns representerade i sex av 16 förbundsrepubliker är det inte svårt att inse vilken stor potential vi har, säger Rainer Brings och fortsätter:
– Ända sedan starten 1965 här i Tyskland har familjen Thomas haft ett väldigt högt förtroende på den tyska marknaden, vilket bidrar till att företaget än idag har en väldigt god image.
De största konkurrenter är stora byggjättar och börsbolag, men det finns inget bolag av samma storlek som ägs av ett familjeföretag i Sverige.
– Thomas Concrete Group har varit mycket förutseende och startat verksamheter i flera länder på två kontinenter, vilket gör oss mycket starkare än om vi hade varit en ensam aktör i norra Tyskland. Tillsammans i vårt Team Thomas har vi mycket av gemensamma erfarenheter, inte minst inom forskning och utveckling, där vi ofta samarbetar med koncernens laboratorium C-Lab i Göteborg.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.