Vi kunde ha minskat koldioxidutsläppen med 500 000 ton!
/Karin Gäbel, Hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.
I Tyskland använder Thomas Concrete Group 49 procent alternativa bindemedel i sin betong. I Sverige användes endast 16 procent. Det visar Thomas Concrete Groups Hållbarhetsredovisning för 2021 som precis kommit.
– Om vi under 2020 skulle använt klimatförbättrad betong med 50 procent lägre koldioxidavtryck i hälften av alla svenska byggprojekt, hade vi minskat CO2-utsläppen med 500 000 ton, säger Karin Gäbel, Hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.
Thomas Beton i Polen använde 30 procent alternativa bindemedel och Thomas Concrete i USA använde 25 procent.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.