Med hjälp av applikationen Min Betong® kan Thomas Betongs kunder sedan tidigare följa betongleveranser och ta del av data för betongens specifika hållfasthetsutveckling i realtid. De kan också få prognoser för framtida hållfasthetsutveckling baserade på bland annat historiska mät- och väderdata.
Nu erbjuder bolaget även direkt kommunikation med samarbetspartners genom Thomas Digital Collaboration Platform. Det innebär att processer kan kopplas samman och automatiseras för ett effektivare logistikflöde, förbättrad spårbarhet och med detaljerad miljöinformation för ett minskat klimatavtryck.
– Samarbetet inom branschen är en avgörande framgångsfaktor och genom denna satsning vill vi driva digitaliseringen framåt. Syftet med plattformen är att möjliggöra optimering av resurser och arbetssätt, och att fungera som ett stöd för branschens ökade krav på redovisning av koldioxidavtryck, säger Anna Eliason, affärsutvecklingschef på Thomas Concrete Group.
Plattformen är byggd på moderna molntjänster för att möjliggöra ett optimerat informations- och leveransflöde både externt och internt.
– Ökad digitalisering och transparens i mätbara data är nyckeln för en effektiviserad arbetsprocess, rapportering och minskat klimatavtryck, alltså för ett hållbart samhällsbyggande, avslutar Lennart Björnström, COO, Thomas Concrete Group.
Ladda lastbilen medan den kör. Det kan bli verklighet på Öresundsbron inom fem år, tror Elonroads vd Karin Ebbinghaus. - Öresundsbron är symbol för förändring, precis som elvägar.
Den 26 november 2024 inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka vid Flemløse Biogas på Fyn, Danmark. En silo under pågående betongarbete kollapsade och orsakade omfattande personskador. Två personer omkom, en person är fortfarande saknad och sex personer skadades, varav flera allvarligt.
Klimat- och miljöfrågan behöver diskuteras utifrån barnens intressen. Det gällen även samhällsbyggnation. Nya initiativet Grow the Future, som bland andra Barnfonden står bakom, driver på för att göra barnens röster hörda.