Key Note Speaker på eftermiddagen!
Det är nu klart vem som blir Key Note Speaker på Betonggalans eftermiddagsprogram. Entreprenören Ola Serneke berättar varför han bygger Nordens högsta hus.
Det blir även två fängslande paneler och redan från klockan 13.00 kan man välja vilka av de nominerade man vill lyssna på. De nominerade presenteras den 3 oktober.
Köp din biljett redan nu, endast 200 kvar!
Här är hela programmet:
13.00-14.00 Årets Montageledare, Årets Betongforskare, Årets Betongentreprenör i parallella seminarier.
14.00-15.00 Årets Jämställdhetspris, Ung&Tung, Årets Arbetsmiljöpris i parallella seminarier.
15.00-16.00 Årets Arkitekt, Årets Miljöpris, Årets Konstruktör i parallella seminarier.
16.00-16.15 Betongens viktigaste framtidsfrågor
Cementkris, stigande priser, kompetensbrist. Vi tar upp allt till diskussion och kommer även med lösningarna i denna superkunniga panel.
16.20-16.30 Betongbranschens starkaste varumärke
Nytt pris i år är Årets Varumärke. En jury har nominerat vilka de anser vara branschens tre starkaste varumärken: Finja, Trimble och Dipart. Efter en presentation av de tre utser de vinnaren.
16.30-17.00 Därför bygger jag Nordens högsta hus!
Ola Serneke är entreprenören och grundaren av byggbolaget Serneke som på bara 20 år etablerat sig som ett av branschens största i landet. Med mod, driv och engagemang har han själv, och bolaget, utmanat både branschen och många tvivlare på vägen. Ett påtagligt bevis på detta växer nu i rask takt fram på Lindholmen i Göteborg – Karlatornet som när det står klart 2024 blir Nordens högsta byggnad med sida 246 meter. Hör Ola själv berätta om drivkrafter, framgångar, lärdomar och varför man bygger Nordens högsta hus.
17.00 Middag med mingel.
18.00 Prisutdelning.
19.00 Artister, aktiviteter, montersurfning.
00.00 Slut.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.