Parkeringsdäck följs av 125 lägenheter i Trångsund.
Huge Bostäder bygger hyreslägenheter vid Trångsundsvägen i Trångsund, som är en del av Huddinge. Men först blir det ett parkeringsdäck där det tidigare var parkeringsplatser och garage i kvarteret Bonden.
– Det här är ett välkommet tillskott i vårt bostadsbestånd. På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, säger Karin Strömberg Ekström, vd på Huge Bostäder.
Om markarbetena går enligt planen kan betonggrunden för parkeringsdäcket att börja gjutas innan mars månad är slut. Under våren börjar bygget av parkeringsdäcket och i sommar ordningsställs fasaden. Hela parkeringsdäcket beräknas vara klart till hösten.
– Vi är stolta över att bidra till bostadsmarknaden i Trångsund, säger Disa Roxner, Jr Projektledare på Huge Bostäder.
Bostäder i stället för bilar i Solna!
När parkeringsgaraget är på plats kan bostadshuset med 125 hyreslägenheter börja byggas. Huset planeras stå klart 2025.
– Det ska certifieras enligt Miljöbyggnad med målet silver. Det kommer att finnas solceller på fastighetens tak som kommer täcka drygt 60 procent av den totala fastighetselen och det blir Huges första klimatdeklarerade byggprojekt, säger Disa Roxner.
Huge beskriver lägenheternas läge som “nära daglig service och natur på samma gång”.
– Dessutom bara 15 minuter från centrala Stockholm med kollektivtrafik, säger Karin Strömberg Ekström.
Adress: Trångsundsvägen 4-6, Trångsund
Antal lägenheter: 125
Kvm/lägenhet: 34−94 kvm
Antal rum (1-4): 15 ettor, 77 tvåor, 16 treor, 17 fyror
Arkitekt: Liljewall arkitekter
Entreprenör: Cobab
Planerad inflyttning: Våren 2025
Läs mer på huge.se
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.