Tre damer tar de främsta platserna.
Den här veckan var det hård konkurrens på Innelistan. Många är inne, helt enkelt. Men när allt tagits några varv var det tre tjejer som toppar.
3. Angela Holecek
Thomas Betongs HR-chef som vill förändra branschen. Var Onsdagsprofil den här veckan och engagerad jurymedlem till Årets Jämställdhetspris. Kom och träffa henne på Betonggalan!
2. Rebecka Romin
Peabs arbetsledare som det sprakar om. Engagerad i nätverk och Byggåret för kvinnor. Och kolla hur hon pushar sin nominering till Ung&Tung i sociala medier! Vad kommer det bli av henne? Kom och träffa henne på Betonggalan! Hade varit etta på listan alla dar om inte…
1.Amanda Borneke
Swecos hållbarhetsprofil, förlåt, branschens hållbarhetsprofil, har blivit förärad att bli Årets Alumn på Linköpings Universitet. År efter år uppmärksammas hon överallt. Branschens superstar. Men glöm inte att det var på Betonggalan hon upptäcktes som vinnare av Årets Miljöpris. Det glömmer inte Amanda som ger tillbaka med att var ordförande i juryn. Och, ja, kom och träffa även henne på Betonggalan.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.