Kom på BetongFramtid och lyssna på vårt intressanta program!
Det blir Amanda Borneke, Ola Jonsson, Karin Ahlzén, Jan Hellgren, det blir mat, det blir prisutdelningar, det blir en massa roliga människor. Och så jag och Dogge,!
Eventet är fullbokat. För frågor mejla roger@betongbyran.se
Det blir spännande utställningar från Ecoratio, Promas, Modern Betong, Sydsten, Prefabsystem Montage, Mapei, Vinci Energies, Bemix, Contiga, SCHWENK, Bekaert, Pigmentec och Reckli.
14.00 Arkitektens syn på byggmaterial
Hur är det att bygga flervåningshus i trä? Går det att jämföra med betong? Ja, om man har provat båda metoderna. Det har Ola Jonsson, arkitekt på C.F. Møller, som blev utsedd till Årets Betongarkitekt 2016 för Alviks Torn i Stockholm. Han har även ritat Tall Timber Building i Västerås, Sveriges högsta bostadshus med trästomme. Här delger han oss sina erfarenheter.
Ola Jonsson, arkitekt, C.F. Møller
14.30 Panel Betongvärlden
Hur upplever vi konkurrensen från andra material?
Carl-Johan Appelberg, marknadschef Contiga.
14.45 Cirkulärt betongbyggande i framtidens företag
Amanda Borneke harblivit en av de starkaste rösterna inom hållbarhet. Här berättar hon varför cirkulärt betongbyggande kommer vara ett måste i framtiden. Hon gör även en trendspaning om hur cirkulär ekonomi kommer förändra vårt sätt att göra affärer och hur framtidens företag måste se ut. Som vanligt blir det mycket klimatglädje.
Amanda Borneke, specialist inom cirkulär ekonomi, Sweco
15.15 Panel Betongvärlden
Hur långt har branshcen kommit när det gäller hållbarhet?
I paneleb: Karin Bergkvist, hållbarhetsstrateg, Peab & Andreas Liikane, försäljningschef, Schwenk.
15.30 Paus
16.00 Panel Betongvärlden
Vi tar tempen på kommunikationen i betongbranschen.
Karin Pettersson, vd Bemix & Fredrik Karlsson, chefredaktör VVS-Forum och Elinstallatören.
16.15 Social hållbarhet redan i markanvisningen
Skärholmen i Stockholm ska bli en plats dit man flyttar. Det ska projektet ”Fokus Skärholmen” bidra till. Förutom 6 300 nya bostäder ska den sociala hållbarheten få en skjuts framåt bland annat genom att den prioriteras redan i markanvisningen. Sju fokusområden har valts ut och de som påvisar de bästa lösningarna tilldelas mark. Genialt!
Karin Ahlzén, projektchef, Fokus Skärholmen.
16.45 Panel Betongvärlden
Det senaste från forskningsfronten.
I panelen: Johan Silfwerbrand, professor KTH & Niklas Johansson, teknisk chef, Mapei.
17.00 Mät din klimatpåverkan i realtid
Om företagen ska kunna ta sitt ansvar för att nå klimatmålen behöver de veta hur de ska mäta. Och helst se hur förändringar påverkar direkt, i realtid. Det skapar engagemang hos de anställda. Här berättar Jan Hellgren om lösningen som han just nu presenterar bland annat för de stora fastighetsbolagen i Sverige.
Jan Hellgren, Director of Innovation, Vinci Energies.
Bakom arrnagemanget står jag, Roger Andersson, som den 1 april startar sajten Betongvärlden tillsammans med mina partners:
Bekaert, Contiga, Mapei, Schwenk, Prefabsystem Montage, Bemix och Sydsten.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.