Falkenbergsfabriken godkänt genom Produktionslyftet.
Abetong har fått Falkenbergsfabriken godkänt enligt Produktionslyftet metodik som är ett nationellt utvecklingsprogram som initierades av Teknikföretagen och IF Metall 2006. Syftet är att höja produktivitet, konkurrenskraft och utvecklingsförmåga i svensk industri och därigenom stärka förutsättningarna för lönsam produktion. Produktionslyftet tillämpar en väl utprovad process som bygger på Lean-principer men som tar utgångspunkt i de utmaningar och ambitioner som är viktigast i det enskilda företaget.
Nu har fabriken i Falkenberg efter ett 18 månaders program uppfyllt samtliga punkter i den revision, som genomfördes av RISE Research Institutes of Sweden.
– Vår resa har kantats av flera avbrott som vi inte har kunnat förutse, men vi har gjort en rejäl omstart och nu tagit oss fram till en nivå som gör att vi står på egna ben, skriver Ing-Marie Persson, fabrikschef i Falkenberg, på LinkedIn.
.
År 2020 var Paul Karlsson, Abetong och Christian Silvasti, Produktionslyftet nominerade till Årets Arbetsmiljöpris när H-fabriken i Vislanda gick igenom programmet.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.