− Genom detta avtal får vi möjlighet att inom kort erbjuda produkter för byggindustrin med nettonoll-betong vilket förändrar bilden av betongprodukter på ett helt unikt sätt, säger Ove Bender, koncernchef för Benders Sverige.
Heidelbergs CCS-anläggning, belägen i Brevik i Norge, förväntas vara tekniskt färdigställd i slutet av 2024. När den är i drift kommer den att fånga in 400 000 ton koldioxid årligen, som sedan transporteras och lagras under Nordsjöns havsbotten. Brevik är den första CCS-anläggningen inom cementindustrin och lägger samtidigt grunden för den ännu större satsningen på koldioxidinfångning i Slite på Gotland. Där planerar Heidelberg Materials för infångning av upp emot 1,8 miljoner ton koldioxid årligen från 2030.
Från och med 2025 kommer Heidelberg Materials att börja leverera evoZero från fabriken i Brevik till Benders och andra kunder i Sverige och Europa.
Kan vi nöja oss med 21 grader hemma – för klimatets skull? HSB Living Lab undersöker hur smart kommunikation kan göra det svala valet till det självklara valet för både plånboken och planeten.
Forskare vid South China University har utvecklat och undersökt en cementlösning, kallad LC³, kalkstens-kalcinerad lera-cement, som kan minska koldioxidutsläpp och energiförbrukning inom cementindustrin.
Den franske arkitekten Laurent Fournier har gjort sig känd för sitt innovativa arbete med naturliga och lokala material som bambu, kalksten och lera. Han har baserat sitt liv och arbete i Kolkata, Indien, där han sedan 1993 utvecklat en arkitekturstil som både hedrar traditionella byggmetoder och möter moderna krav på hållbarhet och komfort.